Nigeria

Vlag van Nigeria
45 van de 53 mannen die in Nigeria waren opgepakt voor homoseks(ualiteit) zijn op de vlucht. Er zijn aanhoudingsmandaten uitgevaardigd.
Vlag van Nigeria
De politie in Nigeria heeft 53 mannen opgepakt op verdenking van homoseksualiteit. Homoseks is er strafbaar.
Massimadi Festival
Massimadi bestaat vijf jaar. Massimadi is het Brussels LGBT-filmfestival van de Afrikaanse diaspora. Het festival vindt plaats tussen 11 en 15 mei in de Bronks aan de Varkensmarkt in Brussel.
Maandag vierde het Britse Gemenebest, met aan het hoofd koningin Elizabeth II, Commonwealth Day. Maar in een overweldigende meerderheid van de 52 lidstaten is homoseks nog steeds strafbaar
Een comedyvideo in Nigeria is een hit op Facebook, met meer dan 356.000 views. De video trekt homofoob geweld en verkrachting in het belachelijke.
In de deelstaat Yobe, in het islamitische noorden van Nigeria, zijn vier mannen veroordeeld tot zeven jaar cel omdat ze homoseks hadden. De maximumstraf is er veertien jaar cel.
In de Nigeriaanse stad Enugu heeft de politie twee mannen gered van een een boze menigte. De twee mannen zouden homo zijn. Op homoseks staat tot veertien jaar cel.

Pagina's

Hier niet op klikken aub