Geslaagde L-day tussen de bibliotheekboeken

03/10/2016 - 09:00
Beeld: Eefje Sevenants
Bezoekers van de L-day dollen met masker en uitgeknipte attributen
Zo’n 400 vrouwen verzamelden op zaterdag 1 oktober voor de L-day in de Permeke Bibliotheek in Antwerpen. Deze unieke locatie en het rijke programma zorgden voor een aangename dag. De workshops waren ludiek of informatief, voor ieder wat wils.

Tijdens de workshop Gender Playground kon je bijvoorbeeld je eigen genderidentiteit en genderexpressie onder de loep nemen. Ook was er aandacht voor roze ouderen, kon je de rockchick in jezelf loslaten onder begeleiding van Dunja Mees (The Voice) en kon je city golf spelen (jawel, golfen in het centrum van Antwerpen). Ook andere actieve vrouwen stonden niet in de kou: DJ Kat & friends verzamelden op het De Coninckplein voor een tocht op de motor door Antwerpen en omgeving en er waren ook twee stadswandelingen om de omgeving van de Permeke Bibliotheek te ontdekken. Tijdens de Drag King workshop kon je je transformeren van vrouw naar man en tijdens het literaire salon zochten ze naar de eigen literaire stem, onder begeleiding van schrijfster Sharmila Madhvani.

Debat tussen generaties vrouwen

Ten slotte kon je ook twee keer mee debatteren over diversiteit en engagement in je eigen leven. Sarah Bracke (senior onderzoeker VUB) en Sarah Scheepers (ella vzw) gingen eerst het gesprek aan met elkaar en met de zaal. Daarna was de inhoudelijke afsluiter een groot intergenerationeel debat met vier generaties LBT-vrouwen. (LBT staat voor lesbisch, biseksueel en transgender) De spreeksters en de vrouwen in de zaal blikten samen terug op de ontwikkelingen van de LGBTQ-beweging en kwamen tot de vaststelling dat engagement nodig is om zichtbaar te blijven. (LGBTQ is de Engelse afkorting voor lesbian, gay, bisexual, transgender and queer) Op naar een volgende L-Day?

Meer informatie op www.l-day.be.

Fotoverslag

Bekijk via de link het fotoverslag van L-day op onze Flickr-pagina.

Bron: 

Eigen verslaggeving