ZiZo-Magazine telt de centen

06/10/2016 - 15:06
Beeld: ZiZo
Coverbeeld ZiZo - Persoon in maatpak op de rug van een roos spaarvarken met rondfladderende eurobiljetten
ZiZo-Magazine is er weer! In de nieuwe editie staat geld centraal. Geld is iets waar je niet constant bij stil staat wanneer je er voldoende van ter beschikking hebt. Toch speelt geld een grote rol in onze samenleving.

Aan veel zaken is immers een kostenplaatje verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hiv-behandelingen en hiv-testen. Peter De Vos sprak met de medewerkers van Sensoa en het Instituut voor Tropische geneeskunde en raadpleegde een onderzoek van Universiteit Hasselt om het kostenplaatje te achterhalen.

Kosten

Verzekeringen kosten ook geld. Wat doe je echter als je extra premies krijgt aangerekend omdat je transgender bent? Liesbet Stevens en Annelies Cardon van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen vertellen hoe transgenders zich tegen discriminatie door de verzekering kunnen verweren.

Transgenders hebben het al vaak niet zo breed. Hoe komt het dat zoveel onder hen geremd worden in hun loopbaan? Mare Van Hove analyseert het in een opiniestuk.

Ondernemen

Soms vind je wel de baan van je dromen. Denk daarbij aan de passie waarmee ondernemende holebi’s en transgenders hun zaak uitbouwen. De zaakvoerders van Kartonnen Dozen, Mr. B en Red & Blue lichten toe hoe ze zich in de markt zetten en welke klanten ze trachten te bereiken. Nico Volckeryck van Gay Business Antwerp vertelt welk effect de grotere aanvaarding van homoseksualiteit en transgenderisme heeft op de ondernemingszin van LGBT’s.

Een goed financieel beleid is noodzakelijk voor eender welke organisatie om te blijven bestaan. Yves Aerts, algemeen coördinator van çavaria, licht toe hoe de Vlaamse holebi- en transgenderbeweging aan haar middelen komt en welke keuzes de organisatie maakt.

Armoede

Çavaria bekijkt trouwens hoe ze zich kan openstellen voor mensen in armoede. Daarvoor werd de werkgroep armoede en sociale uitsluiting opgericht. Vrijwilliger Jo Fobelets en çavaria-medewerkster Katrien Van Leirberghe lichten toe waar deze groep zich mee bezighoudt.

Titia van den Engel kan meespreken over armoede. Ze leefde in armoede en werkte een tijd in de sociale sector waarbij ze ook veel armoede zag. Hoe ze dat ervoer, kom je te weten in ZiZo-Magazine.

Beleving

In onze cultuurrubriek breken we ons hoofd niet over geld. We gaan naar het prijzige IJsland om er de Reykjavik Pride bij te wonen.

Drie mannen vertelden Mark Sergeant hoe ze hun behandeling met PrEP, pillen die je beschermen tegen hiv, ervaren.

Cultuur

Nathalie Briessinck vertelt over haar debuutroman ‘Tot de duivel het schip keert’ en Merho stoeit met homo’s in het nieuwe De Kiekeboes-album. In het najaar vinden er verscheidene filmfestivals plaats. ZiZo blikt vooruit op Film Fest Gent, het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant en Pink Screens.

Kortom: met deze uitgave ben je weer helemaal op de hoogte over wat er gaande is in holebi- en transgenderland!

Waar te vinden?

Ons tijdschrift is gratis als je het meeneemt in een van onze verdeelpunten.
Laat het tijdschrift liever thuis bezorgen? Dan kan je je abonneren.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 
Hier niet op klikken aub