'Skai Blue' toont de zoektocht naar liefde van een homoseksuele vluchteling

22/12/2016 - 00:00
Beeld: Timothy Junes
Guido Verelst
Woensdag organiseerde Guido Verelst een eerste benefietavond voor zijn kortfilm 'Skai Blue'. Cultuurminnende holebi's en hetero's kwamen horen hoe het project loopt.

Guido Verelst en productiehuis Skladanowsky filmen in februari 2017 'Skai Blue', een kortfilm over de homoseksuele Simon (Adams Mensah) uit Kameroen. Hij zoekt asiel in België. Simon ontmoet Tom (Steven Van Watermeulen) online. Meer dan over vluchtelingen, gaat 'Skai Blue' over de zoektocht naar liefde, affectie, tolerantie en aanvaarding.

Hemelsblauw

'Skai Blue' verwijst naar het hemelsblauwe huis van Matthew, een jonge homoseksuele vluchteling, op wie het personage van Simon gebaseerd is. Simon zal in de kortfilm een hemelsblauwe blouson in nep leer dragen. Vandaar de spelwijze 'skai'.

Tolerantie en discriminatie

De intussen 73-jarige Eric de Kuyper introduceerde Guido Verelst. Eric de Kuyper maakte in 2015 nog 'My Life As An Actor' en eerder 'Naughty Boys' (1983) en 'A Strange Love Affair​' (1984).
 
"Tolerantie. Ik ben tolerant voor veel, zelfs voor hetero's", gekscheerde de Kuyper. "Ik ben niet tolerant voor slechte smaak. Tolerantie houdt dan ook altijd een irritatie in."
 
Hij vroeg zich ook af waarom discriminatie zo'n slechte naam heeft gekregen. "Het komt van het Latijn discriminatio en dat betekent verschil. Maar nu heeft het een negatieve betekenis gekregen." De regisseur suggereerde er een andere keer dieper op in te gaan. 

Financiering

Doel van de avond was natuurlijk centen ophalen voor het project dat geen subsidies kreeg. Woensdag gebeurde dit en petit comité, maar in februari komt er een brede crowdfunding.

Bron: 

Eigen verslaggeving