Museum Aan de Stroom zamelt 4000 euro in voor Sensoa

23/12/2016 - 14:49
Het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen heeft donderdag 4.000 euro ingezameld voor Sensoa. De actie gebeurde in het kader van De Warmste Week en Music For Life van Studio Brussel.

Het Antwerpse Museum Aan de Stroom organiseerde donderdag een kaarsenactie voor De Warmste Week en Music For Life van Studio Brussel. De opbrengst van 4000 euro gaat naar Sensoa, dat zich in Vlaanderen inzet voor hiv en kennis rond seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). 
 
Het MAS heeft verschillende acties opgezet voor Music For Life. De kaarsenlegging donderdag was hiervan de apotheose, vertelt projectcoördinatrice Liene Conard. "Sensoa gaf ons een tweetal jaar geleden quilts, doeken met getuigenissen over hiv. Om deze onder de aandacht te brengen, kozen we ervoor de hiv-werking van Sensoa te steunen."
 
Een van de quilts is nog tot het einde van de maand in het MAS te bewonderen

Mister Leather

Ook aanwezig was Mister Leather Belgium 2016 Georges Peeters. Daar is Patrick Reyntiens van Sensoa Positief dankbaar voor. "Op Georges kan Sensoa steeds rekenen als ambassadeur om hiv binnen de gay community op de agenda te houden. Dus dat wordt enorm gewaardeerd! Voor Georges is het nooit te veel wanneer we hem iets vragen, mee lintjes uitdelen op Wereldaidsdag, meewerken aan een campagne Ik Weet Wat Ik doe, waar hij peter van is en waar hij ook geld voor probeert in te zamelen."

Hiv-werking

"De opbrengst gaat naar de werking voor mensen met hiv", zegt Reyntiens. "Sensoa is een preventie-organisatie en al wat met preventie te maken heeft, wordt vooral betaald met overheidsgeld. De werking naar mensen met hiv, is hier een buitenbeentje en krijgt maar weinig overheidsgeld en deze werking draait vooral op geld dat komt via giften."
 
"Concreet zal de steun gebruikt worden voor de lotgenotenweekends, de ondersteuning van onze vrijwilligerswerking mensen met hiv en de uitwisselingsdag voor mensen met hiv." 
 
"We zijn dan ook het MAS zeer erkentelijk voor deze benefiet."

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub