Onderzoek KU Leuven: Tinder bij holebi's populair als impliciet contactkanaal

27/12/2016 - 14:31
Beeld: Wikipedia
Logo Tinder
Eén op de zes Tinder-gebruikers zocht en vond al seks via de app, blijkt uit een onderzoek van doctoraatsstudente Elisabeth Timmermans van de KU Leuven. Ze vroeg ook naar de seksuele oriëntatie van de respondenten.

Op de ongeveer duizend deelnemers aan het onderzoek gaf 5% aan niet heteroseksueel te zijn, vertelt Elisabeth Timmermans van de KU Leuven en Liefde in de tijden van Tinder aan ZiZo
 
"Hoewel Tinder zich vooral richt op een heteroseksuele populatie, gebruiken ook holebi’s Tinder om een partner te vinden. Tinder heeft trouwens de mosterd gehaald bij Grindr, een app voor homomannen. Een aantal homoseksuele mannen in mijn steekproef gaven aan dat ze liever Tinder gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar een relatie, omdat Grindr voor hen soms iets te sterk gefocust is op seksuele interacties", vertelde Elisabeth aan de Campuskrant van de Leuvense katholieke universiteit. 

Impliciet

Omdat de holebipopulatie in haar onderzoek zo klein is, is de doctoraatsstudente voorzichtig met conclusies. 
 
"Voor holebi's die nog niet helemaal uit de kast zijn, is Tinder handig om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten", vertelt Elisabeth aan ZiZo. "Niet alleen maar om te daten."
 
Tinder is op dat vlak implicieter en minder opvallend dan Grindr.

Bron: 

De Campuskrant, eigen verslaggeving