Çavaria viert 40 jaar georganiseerde LGBT-beweging tijdens SPARKLE 2017

02/01/2017 - 00:00
Çavaria viert veertig jaar georganiseerde holebi- en transgenderbeweging in Vlaanderen. Over twee weken vindt SPARKLE 2017 plaats. Het evenement bestaat uit een receptiegedeelte en een fuifgedeelte.

Het receptiegedeelte of zaalshow is wat formeler. "Veertig jaar lang komen çavaria en haar voorgangers op voor de rechten en het welzijn van holebi's en transgenders", luidt de uitnodiging. "Dankzij die strijd kunnen we huwen, kunnen we onze kinderen, kunnen we vaak zorgeloos hand in hand over straat lopen." 
 
"Dankzij al dat werk kunnen meisjes blauw dragen en jongens roze, hoeven transgenders binnenkort niet langer verplicht medische ingrepen ondergaan om hun geslachtsregistratie op hun hun identiteitskaart te wijzigen."
 
Er is weliswaar nog werk aan de winkel, maar er zijn ook vele redenen om te vieren.

Zaalshow

Om 20 uur is er een zaalshow. Zeg maar de nieuwjaarsreceptie. Nathalie Delporte en Sven Pichal verzorgen de presentatie. Çavaria heeft ex-premier Guy Verhofstadt (Open Vld), ex-premier Elio Di Rupo (PS), seksuologe Goedele Liekens, televisie- en radiomaker Lieven Vandenhaute, prof. dr. Petra De Sutter en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA) uitgenodigd. 
 
Er zijn optredens van niemand minder dan Sarah Bettens en Liliane Saint-Pierre.

Fuif

Nadien is er het fuifgedeelte. Er zijn optredens van Le1f, Get Ready! en deejaysets van Bernard Gavilan, Ilse Liebens en T'.Amore.
 
Info en tickets

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub