Mike Pence: "Donald Trump zal LGBT-beschermingen afschaffen"

04/01/2017 - 21:35
Toekomstig Amerikaans president Donald Trump zal "op dag één" de uitvoeringsbesluiten die discriminatie van holebi's en transgenders door aannemers van de overheid verbieden ongedaan maken. Dat heeft toekomstig vicepresident Mike Pence verklaard.

Republikeins duo Donald Trump en Mike Pence legt op 20 januari de eed af. Ze lossen dan Democraten Barack Obama en Joe Biden af. Mike Pence, een ethisch conservatieve Republikeinse ideoloog, heeft verklaard dat Trump "op dag één" uitvoeringsbesluiten van Obama zal intrekken.

Wil doordrukken

Executive orders of uitvoeringsbesluiten zijn in de Verenigde Staten een middel voor de president om zijn wil door te drukken buiten het Congres om. Dat is vooral handig wanneer president en parlement van een andere partij zijn. Dat probleem zal Trump, een Republikein, niet hebben. 

LGBT's

In 2014 vaardigde Obama een uitvoeringsbesluit uit die discriminatie van holebi's en transgenders door aannemers van de overheid verbood. In 2016 beschermde Obama ook LGBT's op school. 
 
Mike Pence, die als gouverneur van Indiana bedrijven toeliet holebi's en transgenders te weigeren, wil van die beschermingen af. 

Bron: 

PinkNews.co.uk

Hier niet op klikken aub