Homomonument Berlijn gewijzigd omdat een van de kussers homofobe racist is

12/01/2017 - 12:08
Het Homo-Denkmal in Berlijn projecteert al jaren in het monument een video kussende mannen- en vrouwenkoppels. Die video van de mannen is onlangs gewijzigd, omdat een Deense toerist de initiatiefnemers er attent op maakte dat een van de kussers racistische en homofobe uitlatingen heeft gedaan.

Het Denkmal für die im Nationalsozialismus verfolgten Homosexuellen of Homo-Denkmal (Homomonument) in Berlijn, in de buurt van het Denkmal für die ermordeten Juden Europas (Holocaustmonument) herdenkt de homo's die slachtoffer waren van het nazi-regime in Derde Rijk. 

Extreemrechts

Op 9 januari tipte een Deense toerist het Duitse gay magazine Siegessäule dat een van de kussers in de video Jim Wegener Lyngvild is. Jim Wegener Lyngvild woont in een houten vikingkasteel in Denemarken met zijn echtgenoot Morten. Lyngvild zou een racist en een seksist zijn, en zou reeds homofobe opmerkingen hebben gemaakt. 
 
Lyngvild steekt zijn sympathie voor de extreemrechtse Dansk Folkeparti niet onder stoelen of banken. In 2013 werd hij uit de jury van een mister gay-verkiezing gezet omdat hij het woord 'bøssekarle' (janet) had gebruikt.
 
Video-artiesten Elmgreen & Dragset hebben de video gewisseld met een die tussen 2012 en 2014 is gebruikt. De bedoeling is om sowieso regelmatig de video te updaten. 

Bron: 

Gay Star News

Hier niet op klikken aub