Gratis tijdschrift Gay&Night-ZiZo stopt

24/01/2017 - 16:29
De editie van Gay&Night-ZiZo die eind december verscheen was de laatste. Dat heeft het tijdschrift op Facebook bekendgemaakt.

Gay&Night bestond sinds 1997 en werd sinds 2006 maandelijks door OUT Media uitgegeven. Hoofdredacteur Martijn Tulp: "We kijken met gepaste trots terug op de meer dan 125 edities die we hebben mogen maken. Naast de vele artikels over uitgaan, prides, entertainment, reizen en LHBT-emancipatie, zijn we vooral erg trots op de artikelen die we maakten, die LHBT-asielzoekers hielpen met hun aanvraag voor een verblijfsvergunning. Erg mooi dat we een positieve bijdrage hebben kunnen leveren. En nu is het tijd voor iets nieuws."
 
In Nederland is de afkorting LHBT gebruikelijker dan LGBT. 

Samenwerking met ZiZo

Sinds 2013 werkte Gay&Night in Vlaanderen samen met ZiZo. "Vlaanderen heeft er een nieuw holebiblad bij: Gay&Night-ZiZo, het kindje van een affaire tussen ZiZo-Magazine en het Nederlandse blad Gay&Night. Het nieuwe blad zal een stuk luchtiger zijn dan ZiZo-Magazine, en richt zich op een jonger, meer entertainmentgericht publiek", schreef toenmalig hoofdredactrice Fran Bambust over de samenwerking. 
 
"Vooral de lichtere en mannelijke invalshoek wist de lezers aan te spreken. (…) ZiZo-Magazine greep intussen al jaren naast dit publiek omwille van haar zwaardere dossiers en brede inclusieve LGBT-insteek. Dit zat de communicatiedienst van çavaria al langer dwars. Een belangrijke doelgroep - de uitgaande homoman - wist ze niet te bekoren met een inclusief blad."

Toekomst

Gay&Night heeft een verrassing in petto, maar kondigt die nog niet aan. 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub