VRT NU voor man, vrouw en X

29/01/2017 - 09:35
De Vlaamse Radio en Televisie (VRT) heeft deze week VRT NU openbaar gemaakt voor iedereen. Het is een online videoplatform zoals bijvoorbeeld de BBC iPlayer. Om te kunnen kijken, moet je inloggen.

VRT NU van de VRT moet de openbare omroep in de digitale realiteit loodsen. Mensen kijken uitgesteld en niet per se via televisie. En kijken ze via televisie, dan is dat niet zelden via Apple TV
 
Het aanbod is breed, maar kan breder. Gelukkig is er ruimte voor meer dan kolder. Zo kan je kijken naar 'Nureyev: dance to freedom', een documentaire over de homoseksuele sterdanser Roedolf Noerejev (1938-1993). Hij ontvluchtte de Sovjet-Unie en vroeg asiel aan in Frankrijk. 
 
De Morgen schreef een uitgebreide recensie over het platform.

M, V, X

Om te kunnen kijken, moet je inloggen. Via je Googleprofiel, via je Facebookaccount of door 'gewoon' zelf je gegevens in te vullen. Daarbij wordt er ook gevraagd naar je geslacht. Je krijgt de keuze tussen man, vrouw of X. 
 
Of er iets gedaan wordt met je profiel, voorkeuren en kijkgeschiedenis, is niet duidelijk. Het is ook moeilijk in te schatten hoe LGBT-inclusief VRT NU is.

Bron: 

Eigen verslaggeving