Wie wordt Mister Gay Belgium 2017?

08/02/2017 - 04:22
Beeld: Mister Gay Belgium
Logo Mister Gay Belgium
Op donderdag 16 februari stellen Bram Bierkens (29) en Ivan Denis (25) de kandidaten voor Mister Gay Belgium 2017 voor.

Op zaterdag 27 mei heeft de verkiezing van Mister Gay Belgium 2017 plaats. Hij zal een jaar lang in de schijnwerpers staan als ambassadeur voor holebi's. 

De vorige misters

Wie zijn de voorgangers?

  • Mister Gay Vlaanderen 2013 Tom Goris (36);
  • Mister Gay Vlaanderen 2014 Willem Joris (31);
  • Mister Gay Vlaanderen 2015 Skelte Willems (22);
  • Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbrouck (22).

Toekomst

Op 16 februari worden de twaalf finalisten bekendgemaakt. Zij zullen de komende weken en maanden het beste van zichzelf moeten tonen tijdens actes de présence en met een eigen campagnethema. Sinds de start van Mister Gay Vlaanderen komt de lat immers telkens hoger te liggen. 
 
Vooral Willem, Skelte en zeker Raf waren en zijn tijdens hun ambtstermijn goed zichtbaar geweest in de media met hun projecten. Mister Gay Belgium zijn opent steeds meer deuren. Het is een sympathieke en mediagenieke manier om aan LGBT-activisme te doen. Beleidsmakers zien zich dan ook graag gekoppeld aan dit imago. 
 
Bovendien is Raf Mister Gay Europe 2016 geworden en gaat hij België vertegenwoordigen op de verkiezing van Mister Gay World 2017. Die wedstrijd vindt plaats kort voor de Belgische finale.

Voetbal

Als docent sport en beweging aan de Thomas More-Hogeschool in Turnhout heeft Raf vooral aandacht voor holebi's en transgenders in de sport. François De Keersmaecker, voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) komt vertellen hoe de voetbalbond gaat samenwerken met Raf.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub