Emmanuel Macron stelt teleur met commentaar over homohuwelijk

16/02/2017 - 17:14
In een interview met het tijdschrift L'Obs betreurt presidentskandidaat Emmanuel Macron dat een conservatief deel van Frankrijk beledigd is bij de debatten over het homohuwelijk.

Frankrijk opende het huwelijk voor holebikoppels in 2013. Dat liep niet van een leien dakje. Een niet te onderschatten en mondig deel van de bevolking verzette zich tegen het homohuwelijk. La Manif pour tous kon velen mobiliseren voor massabetogingen in Parijs en elders.
 
In een interview met L'Obs zegt Emmanuel Macron, presidentskandidaat voor zijn beweging En Marche!: "Een van de fundamentele fouten van dit presidentschap (van François Hollande, PS) is om een deel van het land te negeren die goede redenen heeft om te leven in trieste gevoelens en passies. Dit is wat er gebeurd is met de 'mariage pour tous'. Daar is dat Frankrijk beledigd geweest. Men mag nooit beledigen. Men moet praten en onenigheden delen."

Wie is er beledigd?

Wie is er beledigd, luiden de kwade reacties. La manif pour tous schuwde beledigende, provocerende taal niet. Vele holebi's en transgenders voelden zich beledigd door het ethisch conservatieve discours van tegenstanders van het homohuwelijk. Een discours waarin werd beweerd dat holebi's slechte potentiële ouders zijn, dat holebirelaties niet echt zijn. 
 
Met de hashtag #Teamhumiliés wordt op Twitter dan ook massaal afwijzend gereageerd. "Macron, tu perds les pédales", reageert journalist Julien Bellver. Een mooie woordspeling op de uitdrukking 'de pedalen verliezen' (gek worden) en het scheldwoord / geuzennaam voor homo's pédale

Bron: 

Têtu

Hier niet op klikken aub