Brussel: jongeman aangevallen en aangerand door taxichauffeur

02/03/2017 - 07:26
Beeld: Life-Of-Pix (Pixabay)
Taximeter
In het weekend van 18 en 19 februari is een jongeman aangerand en aangevallen door zijn taxichauffeur, vermoedelijk omwille van zijn seksuele geaardheid. Bij de politie ving het slachtoffer bot, vertelt hij aan Bruzz.be.

Na een nachtje uitgaan in Vorst nam T.C. een taxi die voor de Wild Gallery stond om naar huis in Molenbeek terug te keren. De taxichauffeur ondervroeg de jongeman over zijn avond en vertelde hem dat hij al seks had gehad met zijn klanten tegen betaling. "Hij vroeg me of ik niet hetzelfde wou doen", vertelt T.C. aan Bruzz.be.
 
Toen T.C. uiteindelijk wilde uitstappen, greep de taxichauffeur de jongeman vast en gaf hem enkele fikse slagen tegen het hoofd. T.C. wist zich te bevrijden, waarna de taxi wegreed. Het slachtoffer kon wel een deel van de nummerplaat noteren.

Aangifte

Na enig aarzelen deed hij toch aangifte. Bij het politiekantoor van Brussel-Hoofdstad-Elsene aan de Kolenmarkt vertelden politieagenten hem dat hij eerst de verwondingen moest laten vaststellen. Na op maandag naar het ziekenhuis te zijn geweest, wilde hij aangifte doen in Molenbeek. 
 
"Maar ook daar werd ik weggestuurd, met de boodschap dat het geen zin heeft om klacht neer te leggen als ik de identiteit van de chauffeur niet kende. Ook niet voor de statistieken", aldus T.C. 
 
Hij kreeg de raad informatie over de nummerplaat in te winnen bij Brussel Mobiliteit, maar ook daar konden ze hem niet helpen. "Het zou ook om een illegale taxi kunnen gaan, hoewel dat op het eerste gezicht niet zo leek."

Geen melding

Bruzz.be vroeg om een reactie bij de betrokken politiezones. Bij Brussel-Hoofdstad-Elsene klinkt het dat een medisch attest niet nodig is om klacht in te dienen. Woordvoerdster Ilse Van der Keere weet niet waarom het slachtoffer weggestuurd zou zijn. Ook in Molenbeek duikt de naam van het slachtoffer niet op in de meldingsformulieren. "Nochtans heeft een politieagente daar wél mijn identiteitskaart gekregen en ingevoerd", reageert T.C.
 
Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a), zelf overigens ook homo, liet al aan het slachtoffer weten de zaak ernstig te nemen en het verhaal te onderzoeken.

Bron: 

Bruzz.be