Infoavond voor holebi- en transgender kandidaat-adoptieouders

14/03/2017 - 17:02
Beeld: çavaria
Op 6 april organiseert çavaria een infoavond in Brussel over het gericht instroombeheer en de gevolgen ervan voor de kandidaat-adoptieouders die op de wachtlijst staan. Doordat er meer kandidaat-adoptieouders zijn dan adoptiekinderen, voorziet het Vlaams Parlement in een instroombeheer. Dat betekent dat sommige mensen de procedure sneller kunnen aanvatten dan anderen die zich misschien eerder aangemeld hebben bij het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA).

Tijdens de infoavond wil çavaria de situatie bekijken voor holebi- en transgenderpersonen die op de lijst staan. Sommige van de vragen die besproken worden zijn bijvoorbeeld waarom heterokoppels vaak sneller met de voorbereidingscursus mogen starten dan holebi’s? Is dit dan discriminatie? Waarop is het gebaseerd? Wat houdt het gericht instroombeheer in? Er zal ook ruimte zijn voor vragen van het publiek.

“We vinden het belangrijk dat de procedures duidelijk zijn”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “Nu is het onduidelijk of de voorrang die soms gegeven wordt aan heterokoppels discriminatie is of niet. Unia onderzoekt momenteel de zaak. We willen dat wensouders zelf ook de kans hebben om vragen te stellen aan de beleidsmakers en de adoptiesector.”

De sprekers die avond zijn Ariane Van Den Berghe (Vlaams adoptieambtenaar voor het Vlaams Centrum voor Adoptie), Iris Vandeborre (directeur van het adoptiehuis) en Lorin Parys (N-VA Vlaams Parlementslid en mede-auteur gerichte instroom). De deuren openen om 19.00 en de eerste spreker start om 19.30 uur.

Klik hier voor meer informatie of hier om in te schrijven.

 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub