Recensies | ‘Macy Gray - Stripped- 2017 European tour’: ruwe soul

17/03/2017 - 21:21
4
Macy Gray is geliefd bij de LGTB-gemeenschap door haar vele optredens op pridefestivals en benefieten voor het homohuwelijk, alsook voor haar pleidooi voor vrijheid. Zelf heeft ze in vele interviews al verteld hoeveel bewondering ze heeft voor de LGTB-gemeenschap omwille van alles wat ze verwezenlijkt heeft. Haar grootste bewondering gaat uit naar mensen die moedig genoeg zijn om zichzelf te zijn.

Macy Gray’s concert in de Roma in Antwerpen was een verrassing vol kostuumwissels en onverwachte covers, die ze alle eer aandeed met haar soulvolle, doorleefde en ruwe stem. Elk lied werd aaneengeschakeld door een gesprek met het publiek. Macy Gray spreekt het publiek over liefde, en over de moed om te houden van wie je houdt en te zijn wie je bent.
Het concert komt traag op gang maar na enkele nummers heeft Gray het publiek mee en ontstaat er een heerlijke jazzy sfeer. Met haar rasperige stem zingt ze een cover van Radiohead's nummer Creep waarbij het publiek van zijn sokken geblazen wordt wanneer haar stem als een sloophamer uitbreekt. De rest van het concert krijgt ze alles van het publiek gedaan en gaan de armen omhoog wanneer zij het vraagt, zingen we mee, en springen we erop los.
Gray zelf, met haar drugsverleden, maakt een wat vreemde indruk. Recht blijven staan kost haar moeite en soms lijkt het alsof ze even niet meer weet waar ze is. Dit samen met haar diva-attitude geven haar een soort van cultstatus.
In België is Macy Gray vooral bekend van de monsterhit “I Try”, dat haar bisnummer werd.
 

Macy Gray, Stripped
Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub