Camp Z wint Prijs van het Hart

20/03/2017 - 14:47
Dit jaar won ‘Camp Z’ de ‘Prijs van het Hart’. Elk jaar reikt çavaria een prijs uit voor de meest hartverwarmende activiteit van het voorbije jaar. Uit een hele lijst hartverwarmende initiatieven werden voor het werkjaar 2016 drie initiatieven genomineerd voor de Prijs van het Hart, waarop kon gestemd worden door de aanwezigen op de Algemene Vergadering.

Camp Z is een holebi-jongerenkamp dat tijdens de zomermaanden georganiseerd wordt door de verenigingen Enig Verschil, &of, Verkeerd Geparkeerd, Inderdaad en Mixed met de steun van Wel Jong Niet Hetero. De eerste editie was in 2016, de volgende editie gaat door van 30 juli tot 5 augustus 2017.

“Iedereen van 18 t.e.m. 30 jaar mag mee. Dit jaar gaat Camp Z door in Gemert, Nederland. Het is een fantastische locatie op een boerderij en we gaan er het beste van maken. Onze inschrijvingen zijn pas een week gestart en we zitten al voor twee derde vol,” licht David Secci van Inderdaad toe. “Ook dit jaar is er weer een thema, en ik kan zeggen dat het magisch gaat worden. Helaas kan ik geen extra tips geven, maar Let the Games begin! ”

Bi-maand en Roze dag

De andere kandidaten waren de Bi-maand van Ertussenin en een gezamenlijke activiteit voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking van alle roze verenigingen.

De Bi-maand werd georganiseerd om biseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken en om het uit de taboesfeer te halen. Tijdens die maand was er een fototentoonstelling in het Regenbooghuis Limburg, maar ook verschillende verenigingen uit het huis organiseerden activiteiten rond biseksualiteit.

De holebi- en transgenderverenigingen voor mensen met een beperking organiseerden samen een activiteit in Gent. Op de activiteit van De Roze Wapper (Antwerpen), De Roze Ballon (Vlaams-Brabant) en De Roze Maks (West Vlaanderen), De Roze Joker (Oost-Vlaanderen) en De Roze Bink (Limburg) waren er 32 personen aanwezig. Er werd onder andere een stoelendans en een kennismakingswandeltocht georganiseerd. Luc Lenoor van De Roze Joker vertelde de zaal ook dat indien iemand een activiteit wenst te organiseren waarbij iemand met een beperking meedoet, er op de site van çavaria een lijst staat met concrete tips.

“Alle genomineerden verdienden de Prijs van het Hart maar er kan er maar één winnen natuurlijk”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “Het is elk jaar weer een hele opgave om drie activiteiten te selecteren uit alle geweldige initiatieven die er in Vlaanderen en Brussel worden georganiseerd. De aanwezigen stemden Camp Z naar de overwinning, en dat hebben ze dubbel en dik verdiend. Ze doen prachtig werk met jonge holebi’s en transgenders.”

 

Meer informatie over Camp Z vind je hier. Het kamp is al bijna volzet.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub