Voor het eerst holebiranger in Power Rangers

23/03/2017 - 17:43
De nieuwe Power Rangers hebben voor het eerst een openlijk holebipersonage. De gele ranger, Trini, wordt verliefd op meisjes.

De film komt pas vrijdag uit in de zalen, maar verschillende media hebben hem al kunnen bekijken in avant-première. In de film heeft de gele ranger Trini, gespeeld door Becky G, girlfriend problems. Het is maar een kort fragment, maar het is wel groots dat een grote Hollywood-film een holebihoofdpersonage heeft.

De regisseur van de film, Dean Israelite, vertelde The Hollywood Reporter het volgende: “Trini stelt zichzelf in vraag. Ze weet nog niet helemaal wie ze is. Wat deze scene fantastisch maakt, is de boodschap die ze vertolkt: ‘Het is Ok’. De film zegt dat het oké is om het allemaal nog niet te weten en dat jongeren zichzelf moeten accepteren zoals ze zijn en waar ze thuishoren”

Power Rangers startte in de jaren negentig als een hitserie. Sindsdien zijn er ook al enkele films uitgekomen, maar het is de eerste keer dat er een openlijk LGBT-ranger in de franchise voorkomt.

Bron: 

Hollywoord Reporter

Lees meer over: 
Hier niet op klikken aub