RECENSIE | Go Go 'Power Rangers'?

30/03/2017 - 07:23
Beeld: Cinenews
1
Power Rangers
Wikipedia omschrijft 'Power Rangers' als de eerste kaskraker met een holebipersonage. Of dat waar is, is niet zeker, maar ik wilde toch gaan kijken. Ook uit nostalgie.

Hollywood heeft last van creativiteitsarmoede, zo lijkt het. Niet echt eigenlijk. De populariteit van nostalgie heeft meer te maken met centen. Films moeten opbrengen in een wereld waar bioscopen minder volk trekken.
 
De 'Power Rangers' dus. In 1993 veroverden ze de Verenigde Staten en de wereld met de beproefde Japanse formule van de 'Super Sentai'. Transformerende superhelden in lycrapakjes (wees gerust, je ziet geen bobbels) die het opnemen tegen grote monsters. Wie in de jaren 1980 en 1990 naar 'Club Dorothée' keek op de TF1, kende 'Bioman' en consorten al. Allemaal een Japanse pot nat.

2017

Vijf tieners kruisen elkaars pad en ontdekken dat ze plots over bovennatuurlijke krachten beschikken. Het lot heeft hen uitgekozen om de wereld te beschermen tegen een buitenaardse bedreiging. Maar alleen door hun angsten en onenigheid te overwinnen en een hechte groep te vormen, kunnen ze samen de Power Rangers worden en de strijd aangaan.
 
Een flinterdun verhaal, zeg je? Tja ik kan dat moeilijk tegenspreken. Ook de 'lesbische scène' stelt weinig voor. De gele ranger Trini (Becky G) zegt dat ze boyfriend troubles en girlfriend troubles heeft. Dat is het. Maar dat en de autistische blauwe ranger Billy (RJ Cyler) maken dat 'Power Rangers' oog heeft voor wie anders is.
 
'Power Rangers' kregen een flinke update en het werkt. Je ziet van mijlenver dat dit een franchise wordt. 
 
De actie is ok, zonder meer. Acteerprestaties zijn ook ok, zonder meer. Als je van superheldenfilms houdt en een liefhebber bent van Japanse cultuur, moet je hem gezien hebben. Anders niet.
 
'Power Rangers'
Van: Dean Israelite.
Met: Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Bill Hader, Bryan Cranston, Elizabeth Banks.

Bron: 

Eigen verslaggeving