RECENSIE | ‘Lucy Spraggan’: melancholische geestigheid

06/04/2017 - 17:53
Beeld: lucy spraggan - ctrl records - red essential
5
cd-cover
Lucy Spraggan is wat je een juweeltje in de muziekindustrie zou noemen; een echte singer-songwriter die tevoorschijn kwam uit de duistere diepten van de tv-talentenjacht scene. De eigenzinnige Lucy deed mee aan X Factor (UK 2012) en heeft nu een nieuwe cd uit: 'I Hope You Don't Mind Me Writing'.

'I Hope You Don't Mind Me Writing' is een heerlijk meeslepende cd met pakkende melodieën. Bij de tweede keer luisteren heb je het gevoel dat je de liedjes al kan meezingen. De teksten zijn eerlijk en brengen een melancholische geestigheid. De situaties die Lucy Spraggan in haar teksten beschrijft, zijn herkenbaar en variëren van het geestige tot het aangrijpende.
 
Het nummer ‘Dear you ' is een piano-ballade boordevol persoonlijke emotie. Het lied is een open brief die je vanaf de eerste zin meeneemt naar een onverwacht einde. De eerste twee nummers hebben een levendige folkachtige sound.
 
Het volledige album is gevuld met een sterk gevoel van nostalgie, persoonlijke emoties, rotsachtige relaties en haar handelsmerk van het verhaal-vertellen.

Lucy Spraggan, ctrl records, red essential, 2017
Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 
Hier niet op klikken aub