Trainbow Belgium plaatst regenboogvlaggen op treinstations

14/04/2017 - 00:00
Trainbow Belgium zal in samenspraak met de NMBS regenboogvlaggen ophangen aan de Brusselse stations tijdens de week van The Belgian Pride.

Trainbow Belgium is de vereniging voor holebi's en transgenders bij de Belgische Spoorwegen. Ze bestaat pas een jaar, maar heeft nu al een belangrijke mijlpaal bereikt. "De Belgische Spoorwegen zetten tot voor kort nog niet actief in op diversiteit, wat anno 2016 toch wel jammer was voor een bedrijf met zo een belangrijke maatschappelijke functie", vertelt voorzitter Ramses Noffels
 
"We hebben met enkele enthousiaste collega's Trainbow Belgium opgericht om de LGBT’s van de spoorwegbedrijven te verenigen en om actief mee te werken aan een diversiteitsbeleid." 
 
De eerste resultaten daarvan zijn nu zichtbaar bij het grote publiek. "We trokken onze stoute schoenen aan en stelden de vraag om regenboogvlaggen te mogen ophangen tijdens de week van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) en The Belgian Pride. Tot onze vreugde was de NMBS enthousiast over ons voorstel." Verschillende Vlaamse en Waalse gemeenten hangen op 17 mei al de regenboogvlag uit, de NMBS volgt nu.

Belangrijk statement

"Het is een belangrijk statement naar de duizenden bezoekers van The Belgian Pride die met de trein komen. Bovendien eindigt de prideparade voor het station. We hopen dat iedereen zich zo echt welkom mag voelen". 
 
Trainbow Belgium wil ook de vele holebi's en transgenders die werken bij de spoorwegen een hart onder de riem steken. "Als jouw werkgever haar steun betuigt aan LGBT's sta je zelf sterker in je schoenen tegen discriminatie door collega’s of oversten."

Buiten Brussel

Dit jaar zijn enkel de Brusselse stations uitgerust, maar Trainbow Belgium hoopt op een vervolg. Noffels: "We kregen de toestemming om alle stations waar het praktisch mogelijk is uit te rusten, maar door ons beperkt budget en mankracht zijn we begonnen met Brussel. Volgend jaar hopen we nog meer stations uit te rusten."

Financiering

Om de vlaggen te financieren, hoopt Trainbow Belgium op een financiële bijdrage van sympathisanten. Wil je hieraan bijdragen? Dan kan je een vrije bijdrage storten op het rekeningnummer BE67 7360 2317 5687 met vermelding FLAGS 2017.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub