Getrouwde holebisenioren gelukkiger dan singles

18/04/2017 - 08:36
Getrouwde holebi's boven de 50 jaar zijn gelukkiger en gezonder dan singles, blijkt uit een studie van de Amerikaanse Universiteit van Washington in Seattle.

Een langdurige, stabiele relatie hebben is een pluspunt voor geluk en gezondheid, stelt onderzoekauteur Jayn Goldsen. "Getrouwd zijn is nog meer een pluspunt. Het homohuwelijk is een van de bijzonderste sociale omwentelingen in onze recente geschiedenis."
 
Het onderzoek 'Aging with Pride: National Health, Aging, and Sexuality/Gender Study' volgde meer dan 1800 holebi's en transgenders over de 50 jaar. Ongeveer een vierde is getrouwd, een vierde heeft een feitelijke langdurige relatie en de helft is single. 
 
Bij de singles waren er meer mensen met een handicap. Hun levenskwaliteit was minder en velen ervoeren het overlijden van een partner. 

Trouwen?

Getrouwde koppels zijn gemiddeld 23 jaar samen, feitelijke koppels 16 jaar. Nochtans blijkt trouwen niet de prioriteit voor de bestudeerde koppels. "Het huwelijk maakt niet altijd deel uit van het verhaal", zegt Goldsen. "Het huwelijk is niet voor iedereen."

Bron: 

Gay Star NewsHier niet op klikken aub