Topgeneraal wil weten of zijn soldaten homo zijn

18/04/2017 - 09:40
Beeld: Timothy Junes
Gedemilitariseerde Zone tussen Zuid-Korea en Noord-Korea
De chef-staf van het landleger van Zuid-Korea wil weten of zijn militairen homo zijn. Hij zou homo's laten opsporen via gay datingapps.

Het Militair Mensenrechtencentrum voor Korea stelt dat generaal Jang Jun-kyu, de chef van het landleger in Zuid-Korea, laat onderzoeken of zijn soldaten homo zijn. Hij zou medewerkers sociale media en gay datingapps laten opvolgen om een en ander te weten te komen. 
 
Twintig militairen zijn al in verdenking gesteld voor homoseksualiteit. In het Zuid-Koreaanse leger mag je niet homo zijn. Homoseks is niet strafbaar in Zuid-Korea, maar is wel taboe in het publieke debat.

Ontslag?

Het Militair Mensenrechtencentrum voor Korea wil dat Jang ontslag neemt. "Hij is niet geschikt om het leger te leiden. Hij brengt mannen die hun best doen om het vaderland te verdedigen in diskrediet."
 
Het leger bevestigt dat het militairen vervolgt die homoseks hebben met elkaar, maar ontkent dat de generaal achter deze onderzoeken zit.

Oorlog

De strijdkrachten hebben veel invloed in Zuid-Korea. Het land is immers in staat van oorlog met Noord-Korea, waar het regime onvoorspelbaar is.

Bron: 

Gay Star News

Hier niet op klikken aub