Gay-Straight Alliance-Dag in Brugge op 10 mei

19/04/2017 - 07:38
Beeld: GSA Vlaanderen
Rainbow Rangers
GSA Vlaanderen organiseert op woensdag 10 mei in Vlaanderen een GSA-Dag. Die is voor leerkrachten, voor professionals, voor leerlingen en voor GSA's.

"Wat maakt het uit of je holebi, hetero, trans* of  cisgender bent op je school?" Op deze vraag geven gay-straight alliances (GSA's) zelf graag een antwoord tijdens de GSA-Dag op 10 mei te Brugge. In de voormiddag zijn er workshops in Novotel, in de namiddag verhuist de GSA-Dag naar de Academie Kunsthumaniora Brugge. 
 
Je kan er als leerling of leerkracht terecht om gay-straight alliances in actie te zien. Ze maken diversiteit zichtbaar op school en nodigen je uit om leuke regenboogselfies te maken.
 
"Samen met professionals gaan we ook dieper in op hoe je als leerkracht jongeren in een GSA optimaal kan begeleiden! Leerlingen verbinden, activeren, adviseren en motiveren zal nog nooit zo vanzelfsprekend geweest zijn", luidt de uitnodiging. 

Zelf op school? 

"Zit je zelf nog op school? Wil je een GSA opstarten of verder uitbreiden? Of heb je gewoon nog veel vragen en ben je benieuwd naar wat allemaal mogelijk is? Dan brengen wij jou als leerling in contact met andere GSA's, jongerenverenigingen, professionele coaches en veel meer. Wil je promotiemateriaal voor je GSA? Dan delen wij gratis de GSA-totebags uit vol leuke gadgets, en kan je tijdens een fotoshoot campagnebeelden laten maken onder de regenboog! Wie weet win je wel een nieuwe smartphone met je foto."
 
Inschrijven kan op verschillende manieren:

Na de GSA-Dag is er de activiteit van Wel Jong Niet Hetero in Brugge.
 
Meer informatie over de GSA-Dag

Bron: 

Eigen verslaggeving