Emmanuel Macron: opvoeding, sancties en wetten tegen holebifobie en transfobie

19/04/2017 - 16:12
Beeld: En Marche
Emmanuel Macron
Presidentskandidaat in Frankrijk Emmanuel Macron heeft bekendgemaakt wat hij wil doen voor holebi's en transgenders. Hij beschrijft hoe hij holebifobie en transfobie wil bestrijden.

In een open brief, op de website van zijn beweging En Marche, gericht aan holebi's en transgenders, legt Emmanuel Macron (39) uit hoe hij holebifobie en transfobie wil bestrijden.

Opvoeding

Zijn recept is niet revolutionair. Hij mikt op de opvoeding: kinderen jong laten leren over seksuele geaardheid en genderidentiteit. Politiemensen, ambtenaren en andere hulpverleners moeten opleidingen krijgen om beter om te gaan met LGBT-kwesties. 

Sancties

Macron wil meer inzetten tegen cyberpesten. Pesters moeten effectief gestraft worden. Macron wil ook praktijktests om holebifobie en transfobie op de arbeidsmarkt en de woningmarkt te kunnen bewijzen.

Wetgeving

Op wetgevend vlak wil Macron ook een en ander veranderen. Hij wil in-vitrofertilisatie (ivf) openstellen voor alleenstaande vrouwen en vrouwenkoppels. 
 
Macron wil wel het advies van het Nationaal Consultatiecomité voor Ethiek afwachten. Dat advies moest er al in 2013 zijn. Benoît Hamon (PS) en Jean-Luc Mélenchon (La France insoumise) willen niet wachten op dit advies dat er maar niet komt. 
 
Over draagmoederschap spreekt hij zich niet echt uit. Alleen moeten kinderen die uit draagmoederschap in het buitenland zijn geboren in een Frans gezin wel erkend worden.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub