Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits in jury Mister Gay Belgium 2017

21/04/2017 - 01:57
Beeld: Hilde Crevits / Mister Gay Belgium
Hilde Crevits
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zal in de uitgebreide Mister Gay Belgium-jury zetelen op zaterdag 27 mei.

Voor het vijfde jaar op rij gaan organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis op zaterdag 27 mei op zoek naar een ambassadeur van en voor de holebigemeenschap, een (jonge) man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en iemand die vooral gebeten is door de Vlaamse, Belgische en internationale LGBT-thematiek.
 
Twaalf finalisten zullen strijden voor de opvolging van Raf Van Puymbroeck (22). De winnaar zal België vertegenwoordigen bij Mister Gay Europe 2017 en Mister Gay World 2018

Excellenties

Dit jaar is Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de politica die zetelt in de jury van Mister Gay Belgium. Vorig jaar viel die eer te beurt aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). In 2015 kwam eerste minister Charles Michel (MR) Skelte Willems drie kussen geven. In 2014 mocht burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) mee Mister Gay Belgium verkiezen. In 2013 nam toenmalig Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) de honneurs waar. 
 
Eerder deze maand kregen de kandidaten een rondleiding in het federale parlement en eind april zullen de finalisten ook nog een bezoek brengen aan het kabinet van Gelijke Kansen, waar ze hun campagne en thema uitgebreider zullen toelichten aan Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA). 

Andere juryleden

Andere juryleden zijn: Sven De Ridder, Josje Huisman, Stefaan Degand, Jean-Marie Pfaff, Slongs Dievanongs, Hilde De Baerdemaeker, Janine Bischops, Rob Vanoudenhoven, Eline Michiels, Jacky Lafon, Roos Van Acker, Lesley-Ann Poppe, Joyce De Troch, Miriam Jacques en Marc Putman.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub