Berchem hangt permanent regenboogvlag uit

04/05/2017 - 01:49
Beeld: Timothy Junes
Districtshuis in Berchem
Binnenkort is het de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Dan zullen veel steden, gemeenten en districten de regenboogvlag uithangen uit solidariteit met holebi's en transgenders. In het Antwerps district Berchem hangt de regenboogvlag permanent uit.

17 mei is Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Een ideale gelegenheid voor overheden en besturen om te tonen dat ze begaan zijn met holebi's en transgenders. 

Berchem

In Berchem, een district van de stad Antwerpen, hangt de regenboogvlag permanent uit. Naast de Antwerpse A en de vlag van de provincie Antwerpen. De vlaggen van Vlaanderen, België en Europa wapperen aan een andere zijde van het plein voor het districtshuis aan de Grote Steenweg. 
 
"Wij maken dit statement al jaren om extra aandacht te vragen voor de rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders én voor de schendingen van hun rechten", vertelt districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA).
 
"Het is onbegrijpelijk dat deze zaak anno 2017 nog steeds niet evident is en dat wij nog steeds een statement moeten maken omdat het hebben van dezelfde rechten nog steeds een issue is en er nog steeds onderscheid is tussen homo's en hetero's"

Tsjetsjenië

Van der Planken legt een link met Tsjetsjenië. "Het is walgelijk wat er in Tsjetsjenië gebeurt en een regelrechte aanfluiting van de ganse mensheid. De Kamer van Volksvertegenwoordigers keurde ondertussen een resolutie goed om de regering te vragen actie te ondernemen. Ondertussen zetten wij hier in Berchem ons stil maar zichtbaar protest verder."

Sinds 2013

De beslissing om de regenboogvlag permanent te laten wapperen dateert al van 2013. "Er is nog geen enkele weerstand geweest tegen dit statement. Ik hoop van harte dat dit zo blijft."

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub