Ann Brusseel: "De Lijn moet regenboogvlag hijsen"

10/05/2017 - 03:00
Beeld: Timothy Junes
Regenboogvlag
Ook De Lijn en Bloso moeten de regenboogvlag hijsen op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Dat vindt Ann Brusseel (Open Vld).

Woensdag 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Liberaal Vlaams volksvertegenwoordiger en senator Ann Brusseel roept ook De Lijn op om deel te nemen aan de solidariteitsacties die dag.
 
Naar aanleiding van IDAHOT hijsen zowat alle lokale besturen in Vlaanderen de regenboogvlag bij wijze van symbolische steunbetuiging. Ook de NMBS heeft dit jaar zijn deelname toegezegd. Ann Brusseel roept ook De Lijn op om deel te nemen aan de actie.
 
"Verbeter de wereld, begin met jezelf. Daarom heb ik me ervan verzekerd dat ook onze eigen nationale partijzetel en onze fractie de regenboogvlag uithangen. Het Vlaams Parlement zal trouwens ook voor het tweede jaar op rij deelnemen", zegt Brusseel in een persbericht.

Sport

Maar daarnaast is Ann Brusseel van oordeel dat Vlaanderen nog meer kan doen. "Ik heb een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) gericht met het verzoek om bij Bloso​, nu Sport Vlaanderen, aan te dringen om de regenboogvlag uit te hangen. Zeker in de sport, waar homo- en transfobie vaak nog problematisch zijn, moeten we dit signaal van tolerantie geven. Daarnaast heb ik minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) verzocht om aan te dringen bij haar collega van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA)  om ook De Lijn deelachtig te maken in de actie. Haar antwoord ontgoochelde me echter. Buiten zelf het goede voorbeeld geven, was ze echter niet van plan om actie naar haar collega te ondernemen."

Brief naar De Lijn

Ann Brusseel is niet bij de pakken blijven zitten en schreef een brief aan de topman van De Lijn met de vraag de actie met de regenboogvlag te willen ondersteunen.
 
"Ik besef dat het misschien praktisch moeilijk is om met vlaggen te werken, zeker op bussen. Daarom heb ik de suggestie meegegeven om regenboogpins uit te delen aan de chauffeurs met de vraag die te willen opspelden. Ik heb de daad bij het woord gevoegd en enkele exemplaren meegestuurd in de brief."

Bron: 

Eigen verslaggeving