FOTO | Holebihuis Vlaams-Brabant met regenboogvlag naar Drogenbos en Kraainem

15/05/2017 - 06:00
Beeld: Holebihuis Vlaams-Brabant
Gemeentehuis van Kraainem
Enkele activisten van Holebihuis Vlaams-Brabant zijn naar Drogenbos en Kraainem getrokken om met een regenboogvlag te poseren aan het gemeentehuis. Drogenbos en Kraainem weigeren de vlag uit te hangen.

Al enkele jaren roept çavaria samen met de regenbooghuizen elke stad, elke gemeente en elk district op een regenboogvlag uit te hangen voor de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). 
 
Drogenbos reageerde negatief op de oproep, maar gaf geen nadere uitleg. "Begin maart 2017 ontvingen wij uw brief over de internationale dag tegen homo- en transfobie (IDAHOT). Deze brief werd behandeld door het college van burgemeester en schepenen op dinsdag 21 maart 2017. Net als vorig jaar beslist het gemeentebestuur van Kraainem de regenboogvlag niet buiten te hangen. De achterliggende motivatie is dat de gemeente Kraainem enkel officiële vlaggen en vlaggen die het grondgebied aanbelangen uithangt in de gemeente", schreef Kraainems burgemeester Dorothée Cardon de Lichtbuer (cdH). 

Holebihuis Vlaams-Brabant

Activisten van Holebihuis Vlaams-Brabant trokken naar Drogenbos en Kraainem om met een regenboogvlag te poseren. Het groepje maakte foto's van zichzelf met een regenboogvlag aan de gemeentehuizen van de weigergemeenten. Ook de (hetero) kunstenaars van Enough Room for Space voerden actie in Drogenbos opdat hun gemeente zou meedoen. Ze hingen zelf regenboogvlaggen aan hun gevel.

Bron: 

Eigen verslaggeving