Emmanuel Macron reikt LGBT's symbolisch de hand tijdens investituur

15/05/2017 - 06:49
Beeld: Wikipedia
Presidentieel logo
Sinds zondag is Emmanuel Macron (En Marche!) president van Frankrijk. Hij zei niets over holebi's en transgenders tijdens zijn investituurstoespraak, maar zondag kwamen wel enkele holebi's in beeld.

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron (39) heeft zijn ambt als president van Frankrijk officieel aanvaard. De investituur gaat gepaard met een ceremonie, een toespraak en een bezoek aan de Triomfboog en het Graf van de Onbekende Soldaat.

Politieman

In het presidentiële Palais de l'Elysée was Etienne Cardiles een van de genodigden. Hij is de weduwnaar van de vermoorde politieman Xavier Jugelé. Op de Champs Elysées hield Macron overigens even halt op de plaats van de aanslag. 

Tweede Wereldoorlog

Aan de Triomfboog praatte de nieuwe president met Denis Erhart van Les Oublié-e-s de la Mémoire. Deze vereniging wil een officiële erkenning van holebislachtoffers tijdens Wereldoorlog II. 

Homohuwelijk

Nadat François Hollande (PS) beleefd uit het Elysée werd gewuifd, begaf de verse ex-president zich naar het socialistisch hoofdkwartier. Daar maakte hij een balans op van zijn ambtstermijn. Hij noemde er het homohuwelijk als een belangrijke verwezenlijking.

Bron: 

YAGG