VIDEO | Çavaria lanceert wervingscampagne op VRT-zender één

16/05/2017 - 11:48
Çavaria bestaat 40 jaar. De organisatie komt al vier decennia op voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders. VRT-zender één toont tijdens de week van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) dagelijks een televisiespot van çavaria om dat te vieren.

"Al veertig komt çavaria op voor holebi's en transgenders. Dankzij jullie steun hebben we al heel wat bereikt", luidt de booschap van de televisiespot. "Maar we zijn nog niet klaar."

Dagelijks op één

De wervingscampagne concretiseert enkele uitdagingen voor de toekomst. Is het oké dat nog altijd mensen hun land moeten ontvluchten omwille van hun seksuele oriëntatie? Dat een homokoppel opmerkingen krijgt op straat omdat ze hand in hand lopen? Kunnen personen die trans zijn praten over hun genderidentiteit in een rust- en verzoegingstehuis?

De televisiespot zal deze week dagelijks te zien zijn op één op verscheidene momenten.

Sterk door steun

De sterkte van een emancipatorische beweging wordt voor een groot deel bepaald door de achterban. "Zonder onze vrijwilligers, medestanders en donoren zouden we niet staan waar we nu staan", beklemtoont algemeen coördinator Yves Aerts in een dankwoord. "En we blijven verder werken."

Met de campagne wil çavaria zoveel mogelijk mensen laten weten dat zij de organisatie kunnen steunen. Via donaties, door çavaria op te nemen in je testament of door vrijwilliger te worden.

Ontdek hoe je çavaria kunt steunen.

Bron: 

Eigen verslaggeving