VIDEO & FOTO | Stad Antwerpen en Mister Gay Belgium hijsen vlag aan Het Steen

16/05/2017 - 11:49
Beeld: Timothy Junes
Regenboogvlag aan Het Steen
Schepen voor Diversiteit Fons Duchateau (N-VA) en Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck hebben samen de regenboogvlag gehesen aan Het Steen, de middeleeuwse burcht van Antwerpen.

Oorspronkelijk moest Brabo aan het Stadhuis van Antwerpen de regenboogvlag en een kleurrijke trui krijgen, maar dat kon uiteindelijk niet. Daarom is de regenboogvlag gehesen aan Het Steen. Er is een vlaggenmast speciaal voor gelegenheden en evenementen zoals nu, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Rechten blijven verdedigen

Schepen Fons Duchateau: "Het is heel belangrijk dat we het symbool van de LGBTI-gemeenschap laten wapperen aan een van onze iconische gebouwen. (…) Verworven rechten zijn maar zo sterk als de generatie die ze blijft verdedigen."
 
"We hijsen die vlag vandaag om twee redenen. Om duidelijk te maken als stad dat we die rechten hebben en als steun voor holebi's en transgenders in omgevingen waar het levensgevaarlijk is om te zijn wie je bent."

Vooruitdenkend

Mister Gay Belgium 2016 en Mister Gay Europe 2016 Raf Van Puymbroeck vertelde dat zijn deelname aan Mister Gay World 2017 zijn ogen opende voor hoe de LGBT-gemeenschap in Bulgarije en Polen moet opboksen tegen een muur.
 
Van Puymbroeck loofde Antwerpen, zijn nieuwe thuisstad. "Antwerpen is een stad die hard vooruit denkt. (…) De Antwerp Pride is hier een mooi voorbeeld van."
 
Na de toespraken werd de regenboogvlag gehesen aan Het Steen. 

Bron: 

Eigen verslaggeving