Holebifobe band Impaled Nazarene geprogrammeerd op Ieperfest

04/06/2017 - 20:38
Beeld: Ieperfest
Affiche Ieperfest
Op de evenentpagina van Ieperfest op Facebook uiten verschillende gebruikers hun ongenoegen over de programmering van de metalband Impaled Nazarene.

Ieper Hardcore Fest 2017 vindt plaats op 11, 12 en 13 augustus in Ieper. Op de affiche staat onder meer metalband Impaled Nazarene uit Finland. Hun lied 'Zero Tolerance' is bijzonder holebifoob.
 
De tekst luidt:
"Why should we tolerate
Pansy fagot shit
Not even in an animal world
Male sucks male dick
 
Crawl back under the rock
You fagots came from
This is real fucking world
Fuck you inferior rights
 
Zero tolerance
No fucking rights
Monkey fucks monkey
Punishment is A.I.D.S.
 
It is disgusting
Listen you fucking homo boys
Your time has come
And if you are a lesbian
You got cunt to rape
It is unnatural"

Verboden bij minderjarigen

'Nihil', het album waar 'Zero Tolerance' op staat, staat op de index in Duitsland. Dat wil zeggen dat er geen reclame voor gemaakt mag worden en dat minderjarigen het album niet mogen kopen.

Facebook

Op de evenementpagina van Ieperfest op Facebook uiten vele mensen hun ongenoegen over de programmering van Impaled Nazarene, maar de organisatie reageert niet op hun oproep.
 
"Impaled Nazarene zet aan tot haat en discriminatie van holebi's, die net hun rechten vergaard hebben na jarenlange intolerantie. Not done, schrappen die handel!", zegt Karo.
 
"Beste Ieperfest... als openminded en uitgesproken links festival mag ik hopen dat jullie geen extreemrechtse bands laten optreden. Je weet zelf dat daar problemen van gaan komen. Dus wees slim en cancel die shitband! #noImpaleNazareneopieperfest", zegt Rudy.

Terugkoppelen

Een medewerker van Ieperfest zegt aan ZiZo-Online dat hij nog niet inhoudelijk kan reageren op de kwestie. "Ieperfest wenst voorlopig nog niet te reageren totdat we hebben kunnen terugkoppelen met de rest van het collectief."

Bron: 

Eigen verslaggeving