Antwerp Queer Arts Festival 2017 in het MAS

09/06/2017 - 08:12
Beeld: Anwtwerp Queer Arts Festival
Logo Antwerp Queer Arts Festival
Het Antwerp Queer Arts Festival treedt dit jaar het MAS binnen met drie video-installaties.

Op de achtste verdieping van het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen komen drie video-installaties in het kader van het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF).

Karel Tuytschaever

Als performer ervaart Karel Tuytschaever vaak een gevoel van emotionele prostitutie: je geeft het publiek immers wat ze nodig hebben. Als gevolg daarvan vroeg hij zich af hoe een mannelijke sekswerker zijn fysieke taak ervaart.

Er volgde een brievencorrespondentie met mannelijke sekswerkers uit verschillende Belgische steden. Karel plaatst hun wereld tegenover die van een danser. Wat hen bindt is de vraag hoe het voelt wanneer je eigen lichaam laveert tussen het object zijn en/of het subject zijn? 'Ghost Boy' zoekt het moment op dat de intimiteit van de performer die van de toeschouwer wordt.

Maryam K. Hedayat

Sinds 2016 werkt Maryam K. Hedayat aan 'Genderless', een theatrale video-installatie en een multimediaal platform dat ons denken rond gender, rollenpatronen en identiteit als uitgangspunt neemt.

Voor het Antwerp Queer Arts Festival zal Hedayat één luik van haar multimediale, meerdelige installatie presenteren: 'Idiosyncrasy and the other: a tale of memories'.

Neal Leemput

In welke mate bepaalt de blik van de ander hoe we naar onszelf kijken? Bestaat 'het ware ik' of is identiteit altijd louter performance? In 'Selfless Dreams / Queer Confessions' bevraagt Neal Leemput genderidentiteit in relatie tot performance en performativiteit. Neal vertrekt van zijn werk als theatermaker. Hij wil in deze installatie minutieus inzoomen op hoe identiteit belichaamd wordt en hoe de perceptie van de ander, een toeschouwer, onze zelfperceptie beïnvloedt.

AQAF vindt plaats van 5 tot 13 augustus. Het volledige programma staat online.

Bron: 

Eigen verslaggeving