Moeten zwart en bruin toegevoegd worden aan de regenboogvlag?

10/06/2017 - 00:55
Moeten zwart en bruin toegevoegd worden aan de regenboogvlag? De beweging More Color More Pride in Philadelphia vindt van wel.

De oorspronkelijke regenboogvlag van Gilbert Baker uit 1978 bestond uit acht kleuren: roos, rood, oranje, geel, groen, turquoise, blauw en paars. Maar omdat roze niet echt beschikbaar was, werd die kleur al snel weggelaten. Ook turquoise bleek niet evident. Sinds 1979 is de populairste en wereldwijd erkende versie rood, oranje, geel, groen, blauw en paars.

De symboliek van de eerste regenboogvlag had niets te maken met een groep binnen de LGBTQI-gemeenschap. Roos stond bijvoorbeeld voor seks en turquoise voor magie en kunst.

Diversiteit

Maar de beweging More Color More Pride wil hieraan zwart en bruin bovenaan toevoegen als symbool tegen racisme. De achtkleurige regenboovlag zal debuteren in Philadelphia, de stad van broederlijke liefde in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Erkenning

"Deze vlag met acht strepen zegt: we zien je, we eren, we bewieroken je, je maakt niet alleen deel uit van ons, je bent ons", zegt Amber Hikes, directeur LGBT-zaken van de stad Philadelphia.

More Color More Pride biedt een reeks lay-out- en designhulpmiddelen aan om producten te maken met achtkleurige regenboogvlaggen. Of deze wereldwijd zullen aanslaan, valt af te wachten.

Bron: 

Unicorn BootyHier niet op klikken aub