VIDEO | Verfilming homoroman 'Call Me By Your Name' weldra in België te zien

28/06/2017 - 19:27
Beeld: Sony Pictures Releasing
Timothée Chalamet
'Call Me by Your Name', de verfilming van de gelijknamige homoroman van André Aciman, zal ook in België te zien zijn. Film Fest Gent neemt de film op in het programma.

De roman van André Aciman gaat over een liefdesrelatie tussen Elio, een intellectueel vroegrijpe 17-jarige Amerikaans-Italiaanse joodse jongen, en een 24-jarige Amerikaanse joodse scholier die een tijdje verblijft bij Elio's gezin. De romance speelt zich in af in de jaren tachtig in Italië en het hoofdpersonage is biseksueel. De roman van André Aciman ontving destijds veel lovende recensies en werd een succes voor de schrijver van Egyptische afkomst.

Amerikaanse acteurs, Italiaanse regisseur

Luca Guadagnino, vooral bekend van de film 'A Bigger Splash' met o.a. Matthias Schoenaerts en Tilda Swinton, regisseerde de verfilming van 'Call Me by Your Name'. Armie Hammer ('Noctrunal Animals', 'The Social Network') en twink van dienst Timothée Chalamet ('Interstellar', 'Men, Women & Children') spelen de hoofdrollen in Guadagnino's nieuwste film.

De film is grotendeels opgenomen in het Noord-Italiaanse stadje Crema.

Film Fest Gent

'Call Me by Your Name' zal in oktober in België te zien zijn op Film Fest Gent. Dat filmfestival programmeert jaarlijks een hele reeks films met een LGBTQ-thema. Het volledige programma van films waarin holebi's, transgenders en queer personen opduiken maakt Film Fest Gent eind september bekend.

Bron: 

Eigen verslaggeving