Debat over de geschiedenis van LGBT-activisme in Permeke

28/06/2017 - 19:50
Beeld: © Chelsea Bulteel voor ZiZo
Voorstelling Hoekstenen
Op zaterdag 1 juli vindt in Bibliotheek Permeke, de hoofdbibliotheek van Antwerpen, een debat plaats over de geschiedenis van het LGBT-activisme. Het debat komt er naar aanleiding van de tentoonstelling 'Hoekstenen' die te bezichtigen is van 1 juli tot 13 augustus in Antwerpen.

Çavaria organiseert het debat in Bibliotheek Permeke. De organisatie wil nagaan hoe de communicatie en mobilisatie rond LGBT-rechten doorheen de jaren veranderd is. In de jaren zeventig werden 500 mensen gemobiliseerd om de straat op te gaan tegen vooroordelen en achterop hinkende wetgeving. Nu is het belangrijker om op social media een bereik te hebben van minstens 5000 mensen om campagnes kracht bij te zetten. Van barricades beklimmen naar online spammen. Is het echt zo verschillend?

Debat

Ciska Hoet, de directeur van RoSa, kenniscentrum voor gender & feminisme, en freelance journalist bij EtCetera en De Morgen, modereert het debat. Hoet stelt vragen aan Mark Sergeant, beleidsmedewerker bij Sensoa, Anke Hintjens, voormalig woordvoerder bij çavaria en Davide Secci, regioverantwoordelijke Limburg van Wel Jong Niet Hetero en voorzitter van Regenbooghuis Limburg.

Het debat is de feestelijke opening van de expo 'Hoekstenen' die van 1 juli tot 13 augustus in Permeke Bibliotheek te bezichtigen is. Meer info over die expo vind je online.

Praktisch

Debat 'Holebipioniers'
zaterdag 1 juli vanaf 10.30 uur
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen
Gratis toegang, geen inschrijving vereist

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub