Bianca Debaets stelt kandidatuur EuroPride Brussels 2020 voor in Madrid

30/06/2017 - 10:28
Beeld: EuroPrideBrussels.be
Logo EuroPride 2020
Madrid verandert deze week helemaal in de kleuren van de regenboog voor de WorldPride. Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) stelde er de Brusselse kandidatuur voor EuroPride 2020 voor.

Tijdens een evenement van de ambassade van België in Spanje stelde Bianca Debaets de kandidatuur van Brussel voor EuroPride 2020 voor. Naast vertegenwoordigers van de European Pride Organisers Association (EPOA) waren er ook parlementsleden uit verschillende Europese landen aanwezig.

25 in 2020

The Belgian Pride viert in 2020 zijn 25-jarig bestaan. The Belgian Pride combineert steeds het feestelijke aspect met een of meerdere politieke boodschappen. Dat zal ook in 2020 het geval zijn. Naast hoofdstad van België is Brussel ook de gaststad van vele instellingen van de Europese Unie.

"In Brussel hebben holebi's het gevoel dat ze echt zichzelf kunnen zijn", stelde Debaets. "België en zeker Brussel hebben altijd een voortrekkersrol gespeeld als je het op wereldschaal bekijkt. We hebben als één van de eerste landen het homohuwelijk goedgekeurd en onlangs werd er de belangrijke beslissing genomen dat transgenders niet meer een heel zware medische procedure moeten doorlopen (om hun geslachtsregistratie te kunnen laten wijzigen op officiële documenten, n.v.d.r.)."

Maar dat het niet altijd peis en vrede is in de Brusselse straten, weet Debaets ook.

Duitsland, Griekenland of Noorwegen

Brussel heeft voor EuroPride 2020 drie concurrenten: Bergen (Noorwegen), Thessaloniki (Griekenland) en Hamburg (Duitsland). Op 23 september 2017 kiest de EPOA een gaststad.

Bron: 

Belga, eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub