Love United Festival: Antwerpse partyconcepten organiseren samen groot feest

06/07/2017 - 12:31
Beeld: Antwerp Pride
Banner Love United Festival
Verscheidene Antwerpse partyconcepten hebben elkaar gevonden en organiseren op zaterdag 12 augustus het Love United Festival, een feest op het Steenplein dat naadloos aansluit op de parade van Antwerp Pride.

De zaterdag van de parade is doorgaans de drukste dag tijdens Antwerp Pride. Negen verschillende Antwerpse partyconcepten hadden geen zin om elkaar te beconcurreren en zo de feestende massa van de parade op te delen in kleinere groepen.

Opvolger Wave

Daarom organiseren ze samen het Love United Festival op het Steenplein, de opvolger van Wave. Waar Wave vooral een festival was voor de liefhebbers van dance, wordt Love United een party voor een heel divers publiek.

Daarom zijn er twee podia: een Love Stage op het Steenplein zelf en een United Stage aan de nabijgelegen cruiseterminal.

Twee podia

Op het Love Stage verzorgen Random, Red&Blue, Pannekoek & Drama, H.I.M, Extravaganza en Beloved de acts. Op het United Stage zal het beste van Padam, Le Zoo en Woodpop te zien zijn.

Gastvrouw van het Love United Festival is Bang Bang La Desh die haar Drag Queens United meebrengt.

Culinaire verwennerij

Naast de beats besteedt het festival ook aandacht aan gastronomie met allerlei foodtrucks verzorgd door Melis Events. Sterrenchef Olivier De Vinck (Kommilfoo) zal live koken en zal een eigen creatie brengen: een heerlijke kroket op basis van een traag gegaard schouderstuk van de melkgeit.

De toegang tot het festival is gratis. De feestlocatie opent om 15 uur. Net zoals tijdens de parade wordt gevraagd om grote tassen en glazen flessen thuis te laten, om het werk van de politie te vergemakkelijken en de veiligheid te garanderen.

Voorzien op veel volk

Het festival wordt uitgebreid naar het terrein voor de cruiseterminal om er zeker van te zijn dat een gezellige drukte niet verwordt tot een benauwend trek-en-duwspel. De organisatoren rekenen immers op meer volk dan andere jaren door de samenwerking van de partyconcepten.

Met deze positieve samenwerking zetten de Antwerpse partyconcepten alvast de slogan van de pride, 'Love United', om in daden.

Bron: 

Eigen verslaggeving