België toonaangevend voor promotie seksuele gezondheid

14/07/2017 - 07:33
Beeld: Wikipedia
Vlag van België
Op het congres van de World Association for Sexual Health (WAS) in Tsjechië bleek opnieuw dat België één van de meest vooruitstrevende en toonaangevende landen wereldwijd is op het vlak van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Dat stelt Sensoa Internationaal.

Tijdens het congres van de World Association for Sexual Health bespraken internationale gezondheidsorganisaties, overheidsagentschappen, academici en activisten goede praktijkvoorbeelden rond seksuele gezondheid. 

"Met Zanzu verrichtte België pionierswerk inzake seksuele en reproductieve gezondheidspromotie bij migranten, vluchtelingen en asielzoekers. De meertalige website die door Sensoa voor nieuwkomers werd ontworpen werd tijdens WAS gepresenteerd door BZgA, het Duitse agentschap voor gezondheidspromotie", schrijft Sensoa Internationaal.

Vlaggensysteem

Het Vlaggensysteem, een methodiek voor het voorkomen, identificeren en reageren op seksueel grensoverschrijdend gedrag, kreeg bijzonder veel bijval in Praag. Sensoa ontwikkelde het Vlaggensysteem. In de toekomst zal organisatie Rutgers uit Nederland het systeem internationaal ontsluiten. 

Lijf en rechten

Daarnaast was er grote belangstelling voor Body&Rights de e-tutorial over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in ontwikkelingssamenwerking, een realisatie van Sensoa die werd ontwikkeld op initiatief van de Werkgroep SRHR van Be Cause Health, het Belgische netwerk voor internationale gezondheid. 

"Verschillende sprekers hielden ook een pleidooi voor een positieve benadering van seksualiteit en aandacht voor seksueel plezier binnen het seksueel gezondheidsbeleid en het werk van gezondheidswerkers. Seksueel welzijn en plezier staan centraal in de methodieken en materialen van Sensoa. De websites Allesoverseks.be en Mannenseks.be, bijvoorbeeld, getuigen hiervan."

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub