The Belgian Pride Brussel dient bidbook EuroPride 2020 in

24/07/2017 - 15:08
Beeld: The Belgian Pride
Logo EuroPride 2020
The Belgian Pride in Brussel wil in 2020 de EuroPride organiseren. Het bidbook is nu ingediend. De slogan is 'Make It Happen', 'Laat het werkelijk worden'.

Welke stad organiseert in 2020 EuroPride? Bergen (Noorwegen), Thessaloniki (Griekenland) en Hamburg (Duitsland) zijn kandidaat. Maar ook Brussel wil EuroPride 2020 organiseren. Op 23 september 2017 kiest de European Pride Organisers Association (EPOA) een gaststad.

The Belgian Pride heeft nu het bidbook, een ruime 'sollicitatiebrief' om de EuroPride te mogen organiseren, overgemaakt aan de EPOA.

Link Brussel - Europa

In 2020 bestaat de pride in Brussel 25 jaar. 2020 is het eerste werkjaar van de nieuwe Europese Commissie. Omdat Brussel de zetel is van de Commissie, is dit een ideaal moment om in de hoofdstad van België de EuroPride te houden.

"EuroPride 2020 in Brussel zal een echte Europese pride zijn: van nature activistisch en rijk aan waarden", klinkt het. The Belgian Pride mikt op samenwerkingen met het middelveld en LGBTQI+-organisaties uit heel Europa. "Maar de pride wordt ook een groot feest."

The Belgian Pride is op zich al een samenwerking tussen çavaria in Vlaanderen, RainbowHouse Brussels in Brussel en Arc-en-Ciel Wallonie in Wallonië. 

Sterke punten

Het bidbook brengt als een goede sollicitatiebrief de sterke punten van Brussel naar voor:
- Samenwerking met de overheid;
- Grote betrokkenheid van het middenveld;
- Steun van toerismedienst visit.brussels;
- …

Programma

The Belgian Pride werkt ook aan ruim programma met acties en activiteiten rond LGBT-mensenrechten, cultuur, sport en ook feesten.

Het bidbook omvat concrete voorstellen. Of die gerealiseerd kunnen worden hangt natuurlijk af of Brussel de EuroPride mag organiseren en de financiering.

Wordt vervolgd.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub