UPDATE | Regenboogzebrapaden in Antwerpen aan Suikerrui en aan Que Pasa

25/07/2017 - 13:22
Beeld: ZiZo
Antwerpen krijgt voor Antwerp Pride regenboogzebrapaden. De locaties zijn nu gekend.

Antwerpen voorziet voor Antwerp Pride twee kruispunten van regenboogzebrapaden. Er komen twee locaties: aan het kruispunt van de ­Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai en aan het kruispunt van Lange Koepoortstraat met de Minderbroedersrui en met de Sint-Paulusplaats.

De eerste plek is dicht bij de Schelde, het Steenplein en het parcours van de Antwerp Pride-parade. De tweede plek is aan dragqueenbar Que Pasa.

Wettelijk oké

Verkeerstechnisch zouden er geen problemen zijn met regenboogzebrapaden. Alleen de witte stroken van het zebrapad zijn wettelijk verplicht, de andere vakken kunnen vrij worden ingevuld.

De regenboogzebrapaden in Antwerpen zijn een initiatief van districtsraadslid ­Christophe Wuyts (Open Vld). 

Update 8 augustus:
De regenboogpaden zijn aangebracht. De stad liet twee zebrapaden inkleuren op het kruispunt van de Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai. “Nadat we als stad Antwerpen al eerder zorgden voor een regenboogmonument aan het Roze Huis op de Draakplaats, wilden we voor deze tiende editie van Antwerp Pride nog iets extra doen”, zei schepen voor Publiek Domein Ludo Van Campenhout (N-VA). "We kozen voor het kruispunt van de Scheldekaaien en de Suikerrui. Niet alleen vanwege de centrale en zichtbare ligging, maar ook omdat de prideparade hier zal passeren."

Het district Antwerpen liet bijkomend een zebrapad op het kruispunt Lange Koepoortstraat / Minderbroedersrui / Sint-Paulusstraat schilderen in regenboogkleuren. Marco Laenens (N-VA), voorzitter districtsraad Antwerpen, was verheugd. "Ook dit jaar willen we als district en stad Antwerpen onze steun en gastvrijheid uiten naar Antwerp Pride en worden er als proefproject op 3 zebrapaden regenboogkleuren aangebracht. Na een positieve evaluatie kunnen er meer zebrapaden volgen."

Bekijk de foto's van de regenboogzebrapaden.

Bron: 

Gazet van Antwerpen, eigen verslaggeving