Cijfers en vreemde verzoeken die The Cruise typeren

28/07/2017 - 00:00
Voor de zevende keer vaart The Cruise van La Demence uit. Deze keer van Lissabon naar de Canarische eilanden. ZiZo pluisde de cijfers uit die The Cruise 2017 typeren. Thierry Coppens, het brein achter The Cruise, onthult enkele vreemde verzoeken die de organisatoren soms krijgen.

The Cruise van 18 tot 25 september is een gigantische onderneming. De Monarch, het schip waarmee wordt gevaren, heeft een capaciteit van 2386 passagiers. Op dit moment is al 86% van het schip volgeboekt. In de middelste prijsklasse (variërend van 1275 tot 1429 euro, telkens cabines voor vier personen) zijn er nog plaatsen vrij. Voor de goedkopere kamer ‘Interior Superior’ (1169 euro, cabines voor vier personen) en de luxueuzere 'Junior Suite' (2469 euro, suite voor drie personen) moeten geïnteresseerden snel zijn. Daar zijn de laatste cabines beschikbaar.

Where are you from?

De vakantiegangers komen uit alle uithoeken van de wereld. Er zullen alvast personen met 74 verschillende nationaliteiten meevaren. Mensen reizen soms van heel ver om deel te nemen aan The Cruise. Alleen al Amerikanen vormen de vierde grootste groep qua nationaliteit onder de passagiers.

Er varen dit jaar feestvierders mee uit onder andere Argentinië, Australië, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Egypte, de Filipijnen, Hongkong, India, Israël, Kazachstan, Koeweit, Libanon, de Malediven, Mauritius, Mexico, Nieuw-Zeeland, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Réunion, Singapore, Suriname, Taiwan, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten, Venezuela en Zuid-Afrika.

Where are you from?’ is niet alleen een vaak gestelde vraag aan boord; het is ook de naam van het knotsgekke themafeest dat op de tweede dag plaatsvindt op het hoofddek. Iedereen verkleedt er zich volgens zijn nationaliteit. Er wordt die dag duchtig met clichés over het eigen land gespeeld. Verwacht je aan een hilarische parade met mannen in lederhosen, torero-outfits, smurfenpakken, vrijheidsbeeldgewaden en Islamitische gewaden.

Lost in translation

Naast de passagiers, zijn er ook veel personeelsleden op de Monarch aanwezig. Maar liefst 820 werkkrachten (personeelsleden van de rederij en het team van La Démence) zullen zich dag en nacht inzetten om de gasten een memorabele vakantie te bezorgen. De presentatie van evenementen en shows worden vooral door dragqueens gedaan. Tien dragqueens maken hun opwachting.

Van oorsprong is The Cruise uiteraard Belgisch. The Cruise is het vlaggenschip van La Demence. Omdat er echter zoveel verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn, wordt er naast de Belgische landstalen Nederlands, Frans en Duits, ook Engels en Spaans gesproken door de organisatoren.

Excursies en feest

Er wordt gekozen voor het ruime sop, met de tweede dag zelfs niets anders dan vaart op volle zee. Er wordt zeven keer aangemeerd. De eerste keer in vertrekpunt Lissabon, gevolgd door Madeira, La Palma, La Gomera, Tenerife, Lanzarote en tot slot Gran Canaria. De boot zal in totaal ongeveer 2491 kilometer afleggen.

Overdag doen passagiers zonder slaaptekort excursies waar er wordt aangemeerd. ’s Avonds en ’s nachts is het feest. Er zijn tien verschillende feesten waarop speciale outfits worden gedragen. Die dresscode is niet verplicht, maar wordt wel vrij strikt nageleefd door de meeste passagiers. Hun koffers puilen vaak uit van de maffe outfits.

Geestrijk water

Eten, thee, koffie en frisdrank uit de softdrinkmachine zitten in het reispakket inbegrepen, alcoholische dranken komen bovenop de rekening. Er wordt stevig gedronken! Nou, stevig? Dat valt best mee. Passagiers geven tijdens de gehele cruise gemiddeld 114 euro uit aan alcoholische dranken. Uiteraard zijn er uitschieters: mensen die geen alcohol drinken en mensen die meerdere champagneflessen kraken. De lading helemaal binnen hebben, is dus zeker niet de norm.

Waar je je wel aan mag verwachten, is loeiharde muziek. In de havens zijn er geluidsnormen, op volle zee niet. De schare top-deejays van The Cruise maken daar maar al te graag gebruik van! Wie bezorgd is om zijn gehoor, neemt best oordopjes mee.

Me gusta ...

Het gay volkje dat meevaart met The Cruise kan soms heel excentriek uit de hoek komen. Organisator Thierry Coppens heeft al heel wat vreemde verzoeken gekregen. “We krijgen soms logische vragen, bijvoorbeeld dieetverzoeken, maar ook bizarre vragen, zoals single reizigers die vragen om in een cabine geplaatst te worden met iemand die top is”, weet Coppens. “We kregen al de vraag voor een extra ruime cabine omdat iemand ’s ochtends yoga-oefeningen wilde doen. Er was ook al iemand die geen cabine wou delen met mensen die sokken dragen. Misschien nog wel het vreemdste was iemand die zei een psychopaat te zijn. Hij vroeg voor de veiligheid van de anderen voor hem een zo groot mogelijke cabine te voorzien. Gelukkig zijn dergelijke verzoeken eerder zeldzaam. (lacht)”

Zoveel passagiers, zoveel smaken. Er kwamen al passagiers aankloppen die een pot Nutella op de kamer wilden en diabeten die dagelijkse vanillewafels vroegen om hun insulinewaarde op peil te houden.

Brazilianen op bestelling

Uiteraard komen er op een gay cruise ook vragen over seks. Of de Brazilianen die er vorig jaar waren opnieuw meevaren? Zonder verdere naamsvermelding, want die zijn ze vaak vergeten. Maar anders boeken ze niet! Of de vraag om een cabine zonder tapijt te regelen. De reden daarvoor kan je al raden…

Er worden aan boord condooms uitgedeeld en je kan bij bepaalde personen terecht voor vragen over seksuele gezondheid.

Nieuwe en vertrouwde gezichten

Drugs zijn ook geliefd aan boord, al wordt gevraagd om geen verboden middelen mee te nemen. Het leidt tot uiteenlopende vragen. Worden poppers ook beschouwd als drugs? Ja moe! Of iets in de trant van: kan je me zeggen of marihuana en G aan boord toegestaan zijn? Ik heb het nodig!

“We kunnen niet alles toestaan aan boord”, zegt Thierry Coppens. Toch blijft The Cruise veruit de stoutste cruise onder de gay cruises. Veel stouter alleszins dan wat passagiers op Amerikaanse gay cruises gewend zijn. Misschien de reden waarom er zoveel Amerikanen meevaren op deze van oorsprong Belgische cruise?

“Ik kijk er alleszins enorm naar uit om de vele nieuwe en vertrouwde gezichten te verwelkomen”, zegt Coppens enthousiast.

The Cruise 2017

Boeken en meer info inwinnen, doe je online: www.the-cruise.eu.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Optreden van La Diva Live tijdens The Cruise van La Demence
Feest op het dek van The Cruise van La Demence
Zonnebaden op dek van The Cruise van La Demence