NAACP: zwarten, homo's en andere minderheden niet veilig in Missouri

07/08/2017 - 00:00
Beeld: Timothy Junes
Vlag van Missouri
African Americans, homo's en andere minderheden zijn volgens de National Association for the Advancement of Colored People niet veilig in de Amerikaanse staat Missouri.

De National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) levert een serieus reisadvies af voor de Amerikaanse staat Missouri. "Personen die naar Missouri reizen, worden geadviseerd om extreem voorzichtig te zijn", aldus de NAACP. "Incidenten gerelateerd aan ras, kleur en seksuele overtuiging hebben een lange geschiedenis in Missouri." 

Racisme en homohaat

Missouri huisvest de stad Ferguson, waar er rellen waren na geweld tussen de politie en African Americans. Zwarte Amerikanen maken er 75% meer kans staande gehouden te worden door de politie in vergelijking met blanke Amerikanen.

Ook in Missouri zijn er wetgevende initiatieven om holebi's en transgenders het leven te bemoeilijken, zoals een wc-wet en wetsvoorstellen die onder het mom van godsdienstvrijheid die discriminatie van holebi's zouden toelaten.

Ongenoegen over reisadvies

Maar de NAACP-afdeling in Missouri is niet blij met dit reisadvies. "De mensen die getroffen worden door dit reisadvies zijn de leden van onze NAACP-gemeenschap die in onze staat werken en die geen rol hebben gespeeld in deze advisering."

Bron: 

De Morgen, Trouw, CNN