Kortfilm over LGBT-asielzoeler 'Skai Blue' in avant-première gegaan

07/08/2017 - 00:00
Beeld: Skai Blue
4
Skai Blue
Op zondag is in Antwerpen 'Skai Blue' in avant-première gegaan. De voorstelling was een van de hoogtepunten van het Antwerp Queer Arts Festival.

'Skai Blue' gaat over Simon, een jonge homo uit Kameroen. Zoals in vele Afrikaanse landen staat ook in Kameroen een celstraf van maximum vijf jaar op homoseksualiteit. Daarom vlucht Simon naar België. Eenmaal in België, leert hij op een datingsite Tom kennen, een iets oudere kerel. Er ontstaat een seksuele relatie, maar de cultuurkloof blijkt te groot om samen iets hechts op te bouwen. Toch wil Tom Simon helpen. Een pijnlijke beslissing dringt zich op. Tom brengt Simon naar de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel.

Langspeelfilm?

'Skai Blue' duurt net geen 18 minuten. Regisseur en scenarist Guido Verelst hoopt van de kortfilm een langspeelfilm te maken. 'Skai Blue' heeft nog veel meer te vertellen. De kortfilm laat bewust gaten in het verhaal, maar toch werkt het.

Het verhaal is ook deels autobiografisch. Guido is 'Tom' en 'Simon' is Matthew. De kortfilm stopt bij de DVZ, in werkelijkheid loopt het goed af. Matthew woont en werkt legaal in België.

De kortfilm is zonder subsidies maar met de steun van bedrijven en particulieren via crowdfunding gedraaid.

'Skai Blue' zal op filmfestivals te zien zijn. Welke filmfestivals is nog niet bekend.

'Skai Blue'
Van: Guido Verelst.
Met: Adams Mensah, Steven Van Watermeulen.
Muziek: Gregory Frateur van en met Dez Mona.

Bron: 

Eigen verslaggeving