'Kwart voor Tijd', de nieuwe single van overleden zangeres Yasmine

09/08/2017 - 23:12
Beeld: Marc Daems
Yasmine (in het midden) met David Davidse (links) en Will Ferdy (recht) voor regenboogvlag
Gisteren kwam een nieuwe single uit van Yasmine: 'Kwart voor Tijd'. De zangeres zong het lied in 2008, een jaar voordat ze uit het leven stapte. Het nummer werd als demo opgenomen, maar de familie van Yasmine stemde toe om het lied op muziek te zetten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Yasmine (hier op de foto met David Davidse en Will Ferdy tijdens een initiatief van Het Roze Huis) zong het lied tijdens Song City. Tijdens die week maken muzikanten nieuwe nummers die op het einde van de week in een concert worden gegoten.

Muzikant Eric Melaerts, een vriend van de zangeres die ook een aantal van haar albums producete, werkte mee aan deze laatste single. "Het was raar om de stem te horen van iemand die al acht jaar dood is", reageerde Melaerts in Het Nieuwsblad. "In de studio was het soms echt happen naar adem. Maar het is wel een sterke song geworden. Donker, heel erg zoals ze was."

Relatiebreuk

Luc Standaert en Ronald Vanhuffel brengen het nummer op de markt. Standaert lichtte op Radio 2 toe waarom er zo lang gewacht is om het nummer uit te brengen. Er waren wel plannen met de zangeres om het nummer af te werken. Toen liep Yasmines relatie echter op de klippen. "Het was toen niet het moment om verder over dat nummer na te denken." Vanhuffel gaf aan dat hij een tijd niet naar de opname heeft geluisterd, omdat het te confronterend was.

Het lied gaat over een nakende relatiebreuk, maar staat wel los van Yasmines uiteindelijke beslissing om een einde aan haar leven te maken. Het lied is niet te interpreteren als een afscheidsbrief, benadrukken Standaert en Vanhuffel. Sommigen die de geschiedenis achter het nummer niet kennen, zullen dit misschien wel zo aanvoelen.

Make-A-Wish

Song City hield een tijdje op te bestaan, maar dit jaar wordt het evenement hernomen. Daarom vonden de twee muziekmakers de tijd rijp om de single toch uit te brengen. De opbrengst van het nummer gaat naar het goede doel Make-A-Wish. De single is beschikbaar op itunes, Amazon en Spotify. Een voorproefje kan je beluisteren Soundcloud.

Wie naar aanleiding van dit artikel nood heeft aan een gesprek of vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij het gratis nummer van de Zelfmoordlijn 1813 of op de chatservice zelfmoordlijn1813.be. Je kan ook contact opnemen de Holebifoon op het gratis nummer 0800 99 533. Je kan ook chatten via de site van de Holebifoon of mailen naar vragen@holebifoon.be.

Bron: 

Het Nieuwsblad, Radio 2, persregiodender.be

Lees meer over: 
Hier niet op klikken aub