Politie vraagt bezoekers Antwerp Pride geen grote rugzakken mee te nemen

11/08/2017 - 12:26
Beeld: ZiZo Online
Politieagente tijdens Antwerp Pride 2016
Lokale Politie Antwerpen vraagt toeschouwers en deelnemers van de Antwerp Pride-parade zaterdag geen grote rugzakken mee te nemen.

Lokale Politie Antwerpen vraagt om geen grote rugzakken mee te nemen en ze al zeker niet onbewaakt ergens achter te laten. "Ook glazen flessen laat u liever thuis. Verder vraagt de politie begrip wanneer bezoekers gecontroleerd worden", meldt Lokale Politie Antwerpen.

Verkeershinder

De politie verwacht ook verkeershinder rond het parcours van de Antwerp Pride-parade. Vanaf vrijdag 20 uur maakt de politie al een aantal straten parkeervrij. Het gaat om de Vlaamsekaai, Pourbusstraat, Leopold De Waelplaats en Scheldestraat. Vanaf middernacht komen daar de andere straten op het parcours bij.

"Zaterdag kunt u vanaf 13 uur niet meer met de wagen over de Scheldekaaien, vanaf de Scheldestraat tot de Van Meterenkaai. Pas om 17.30 uur, na het einde van de parade, worden de kaaien opnieuw vrijgegeven voor verkeer. De festiviteiten lopen nadien nog door in de omgeving van het Steenplein."

Spreiden

"De organisatoren verwachten vele tienduizenden bezoekers. Ze vragen het publiek om zich te verspreiden langs het hele parcours. Vorige edities kwam praktisch iedereen samen aan de Scheldekaaien."

"Zoveel mensen op een plek samen hindert de doortocht van de wagens en is onveilig. Op het Zuid is er genoeg plaats om de praalwagens te bewonderen en te feesten."

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub