Belgisch-Nederlands vrouwenkoppel wil in alle landen met homohuwelijk trouwen

16/08/2017 - 08:00
Fleur Pierets (43) uit België en Julian P. Boom (39) uit Nederland gaan de 22 landen waar holebikoppels kunnen trouwen bezoeken. Ze willen er ook telkens trouwen.

Het project heet '22'. Maar sinds de parlementen van Duitsland en Malta het huwelijk hebben opengesteld voor holebikoppels, zijn het er 24. De naam wordt echter behouden.

België

Fleur Pierets en Julian P. Boom wonen in New York. Ze werken als JF. Pierets samen. Ze trouwden voor het eerst in België in 2012, waar ze studeerden. Ze komen terug in oktober.

'22' start in de Verenigde Staten. Nadien trekken de vrouwen naar Nederland, België, Frankrijk, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Colombia, Mexico, Canada, IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Duitsland, Portugal, Spanje, Malta, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

Versnellen

Met '22' wil het koppel een soort tijdscapsule creëren. In 170 lidstaten van de Verenigde Naties kunnen holebikoppels niet trouwen. Ze schatten in dat in 2142 het homohuwelijk overal mogelijk zal zijn. Je kan hun reis hier volgen.

Bron: 

PinkNews.co.uk, eigen verslaggeving