Debat homohuwelijk in Australië in mum van tijd venijnig

23/08/2017 - 08:00
Beeld: Wikipedia
Het was gevreesd en het werd voorspeld. Het debat in de aanloop naar de volksraadpleging over het homohuwelijk in Australië haalt het slechtste in mensen naar boven.

Dit najaar kunnen Australiërs zich per post over het homohuwelijk uitspreken via een plebisciet. Dat is een volksraadpleging op initiatief van de regering. De uitslag zal weliswaar niet bindend zijn en het parlement zal nog moeten stemmen over de openstelling van het huwelijk voor holebikoppels.

Adam and Steve

Vooral tegenstanders van het homohuwelijk laten van zich horen met opvallend weinig originele argumenten. Een campagne stelt dat het 'Adam and Eve' is en niet 'Adam en Steve'.

Een andere campagne gooit het debat over het homohuwelijk en genderneutrale toiletten op een hoopje. Vrouwen zullen meer verkracht worden, beweren de makers ervan.

Vermeende mishandeling

Nog een campagne stelt dat kinderen in holebigezinnen meer mishandeld worden. Helaas zullen zulke boodschappen nog veel verspreid worden de komende weken.

Naast conservatieve en christelijke organisaties, zien ook neonazi's hun kans. Ze mengen zich in het debat. Wat het effect van de bikkelharde campagnes is, valt af te wachten. Het biedt LGBT-organisaties ook wel de kans om te wijzen op diepgewortelde haat tegenover holebi's en transgenders Down Under.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub