Casa Rosa in Gent verbouwt om te verruimen

23/08/2017 - 11:26
Casa Rosa - het gebouw in de Kammerstraat 22 in Gent - wordt momenteel onder handen genomen om snel te kunnen verruimen.

Momenteel wordt er naarstig gewerkt aan de zolder. Het gebouw huisvest çavaria, de Vlaamse koepel van meer dan 120 aangesloten LGBTQ-verenigingen, Casa Rosa, het regenbooghuis van Oost-Vlaanderen, en Wel Jong Niet Hetero. "Die zolder was nog nooit echt afgeraakt", vertelt Jana Van Acker, die voor çavaria de werken opvolgt. Zowel çavaria als Casa Rosa en Wel Jong Niet Hetero zijn gegroeid en kunnen extra ruimte gebruiken.

Verschuiving

"Op de tweede en derde verdieping komen bureaus voor de organisaties die in Casa Rosa werken. De benedenverdieping en de eerste verdieping zullen openstaan voor andere groepen en verenigingen. Er komen zalen. Er is een keuken, een koffieruimte…", vertelt Van Acker. "Het huis wordt dan optimaal benut."

Oktober

In oktober zouden de werken klaar moeten zijn. De nieuwe vergaderruimtes zullen ook huurbaar zijn. Wat die huur opbrengt, moet de werken deels terugbetalen.

Ook Gents schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport Resul Tapmaz (sp.a) maakte middelen vrij voor de verbouwing.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub